Чи довго триває загоєння після імплантації зуба

Чи довго триває загоєння після імплантації зуба

05.02.2024 Off By admin

Коли зуб майже знищено з різних причин, стоматолог може запропонувати встановити або коронку, або повноцінний зубний протез-імплант. Виготовлення і встановлення імпланту займає певний час, проте і після операції потрібно ретельно слідкувати за порожниною рота, щоби впевнитися, що загоєння триває належним чином. Якісна імплантація зубів Дніпро потребуватиме до шести місяців на загоєння, але все залежить від складності процедури та загального стану здоров’я людини.

Початкова фаза загоєння відбувається в перші кілька днів після операції з імплантації зубів. Дуже важливо дотримуватися післяопераційних інструкцій, наданих стоматологом, включаючи прийом призначених ліків і належну гігієну порожнини рота. Критичною фазою загоєння є остеоінтеграція, під час якої зубний імплантат зростається з навколишньою кісткою. Саме цей процес зазвичай триває від 2 до 6 місяців. Успішна остеоінтеграція має сприяє стабільності та довговічності зубного імплантату.

Після успішного завершення остеоінтеграції поверх імплантату встановлюється штифт, що слугує з’єднувальним елементом між імплантатом та остаточним варіантом імпланта – коронкою, мостом або протезом. Для загоєння ясен навколо штифта може знадобитися кілька тижнів, ще кілька тижнів знадобиться для виготовлення імпланта. Після встановлення коронки чи іншої процедури з реставрації зуби ще знадобляться контрольні візити стоматолога, адже потрібно впевнитись у оптимальному приляганні і функціонуванні імпланта.

Деякі пацієнти можуть відновитися швидше, в той час як іншим може знадобитися додатковий час. Пришвидшити загоєння і зменшити неприємні відчуття можна, якщо:

  • Дотримуватись інструкцій з післяопераційного догляду, включаючи прийом призначених ліків, гігієну порожнини рота та обмеження в харчуванні.
  • Підтримувати належну гігієни порожнини рота – цим можна запобігти інфікуванню і пришвидшити загоєння.
  • Відмовитись від тютюну та надмірного вживання алкоголю – ці фактори можуть негативно вплинути на процес одужання.
  • Відвідувати всі заплановані контрольних візитів, щоб стоматолог міг відслідковувати прогрес і вирішувати будь-які питання, що викликають занепокоєння.

Перед тим, як записатися на імплантацію зубів, дуже важливо проконсультуватися зі своїм стоматологом щодо стану тканин щелепи і бажаного виду імпланту – погляд фахівця на індивідуальні особливості пацієнта допомагає створити реалістичні очікування від процедури імплантації.