Види зубних протезів

Види зубних протезів

21.10.2022 Off By admin

Можна втратити зуби з багатьох причин, часто це результат стоматологічних захворювань чи просто вік. Однак через комфорт та естетику більшість людей після втрати постійних зубів наважуються вставити знімні протези на імплантах. Обов’язково ознайомтеся з тим, які бувають види зубних протезів та у чому переваги тих чи інших рішень. Це полегшить вибір.

Класифікація зубних протезів

Основний поділ протезів – на знімні та постійні. Знімні зубні протези дешевші, тому їх обирають частіше. Незнімні протези, у свою чергу, встановлюються на постійній основі стоматологом і пацієнт не може їх зняти самостійно.
Знімні протези поділяються на:
• акрилові,
• скелетні,
• протези із гнучких матеріалів.
У свою чергу, постійні протези діляться на:
• вініри,
• імплантати,
• зубні мости,
• зубні коронки,
• коронки.

Знімні чи фіксовані?

Зубні протези – це рішення, що має безліч переваг, насамперед вони відновлюють комфорт життя і покращують самопочуття. Проте які зубні протези вибрати? Це рішення має ухвалюватися разом зі стоматологом, але варто знати плюси та мінуси різних варіантів.
У випадку з незнімними протезами безперечно можна говорити про великий комфорт. Протез на місці його не потрібно знімати, підганяти, і він виглядає так само, як справжні зуби. Встановлення постійних протезів не є трудомістким процесом, хоча у разі видалення зуба необхідно дочекатися загоєння ділянки. Постійні протези коштують дорожче, ніж знімні, тому ви повинні бути готові до більших витрат. Рідко, але можуть виникнути інфекції, спричинені встановленням протезу.
Що стосується знімних протезів, виготовлених протезистом, витрати нижче. Знімні протези можна встановлювати одразу після видалення зуба та інших стоматологічних процедур. Однак вони не дуже зручні, зазвичай, до протезу потрібно довго звикати. Йому доводиться адаптуватися до ротової порожнини. Знімні протези набагато дешевші і частіше надягають, коли доводиться видаляти всі зуби.
Як бачите, кожен з цих варіантів має свої плюси і мінуси, тому перед прийняттям остаточного рішення варто добре подумати.